WinterWelVaart 2017 komt er aan!

De bladeren vallen van de bomen… tijd om een dikke trui aan te trekken en te denken aan de winter! Zet vrijdag 15 tot en met zondag 17 december alvast in je agenda voor de elfde editie van WinterWelVaart in Groningen.

Ruim twintig historische schepen leggen weer aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Zoutkamp, Appingedam en Winschoten op 9 december en in Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer op 13 december.

Foto’s (c) Knelis

Muziek en theater op twintig schepen

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen! Alvast enkele higlights uit het programma: Meindert Talma, Moon Moon Moon, Lamia Bedioui & the Desert Fish, Friedrich Heinrich Kern. Check regelmatig onze site en Facebook zodat je op de hoogte blijft van het programma.

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Een kerstmarkt met een knipoog! Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen!

Wil je zelf op de markt staan wees er dan snel bij en schrijf je in.

Kunstroute

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen. Kinderprogramma Er is een prachtig kinderprogramma samengesteld tijdens WinterWelVaart. Aan boord van een schip, op de kade en in het Scheepvaartmuseum. Special voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals speurtochten, leuke workshops en games.

Van Lauwerszee tot Dollard tou!

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’ -het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen- plaats in Appingedam. Dat smaakte naar meer! Dit jaar meren we aan in Zoutkamp, Appingedam, Winschoten, Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer. Door de verbintenis van verschillende locaties in de provincie, wordt het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter verteld. Van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’! De schepen komen samen in de stad Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Praktische informatie

WinterWelVaart provincie Groningen 9 & 13 december
Zoutkamp, Appingedam en Winschoten: 9 december
Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer: 13 december

WinterWelVaart stad Groningen: 15 t/m 17 december
Vrijdag 15 december 12.00-00.00 uur
Zaterdag 16 december 12.00-00.00 uur
Zondag 17 december 12.00-18.00 uur

Volg WinterWelVaart via
www.WinterWelVaart.nl
Facebook.com/WinterWelVaart
Twitter: @WinterWelVaart