Winterwelvaart 2020

Winterwelvaart 2020 is van 18 t/m 20 December

Let op!!!
Zoals het nu lijkt kunnen grote publiekstrekkers niet door gaan ivm veiligheid/gezondheid. Dus de markt zal waarschijnlijk niet door gaan
Uiterlijk 1 september volgt een definitief besluit over wat wel en wat niet mogelijk is

Persbericht WinterWelVaart 2020 gaat in aangepaste vorm door

 

WinterWelVaart 2020 gaat in aangepaste vorm door
Alternatief programma voor hét winterevenementis in de maak
Traditiegetrouw vindt in december hét winterevenement van Groningen plaats. Sfeervol verlichte, historische klippers, aken, schoeners en tjalken meren dan aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen voor een weekend bomvol muziek, kerstkramen, theater, kunst en gezelligheid. Vanwege de onzekere situatie rond corona heeft de organisatie van WinterWelVaart besloten het evenement dit jaar in een sterk aangepaste vorm door te laten gaan. Afhankelijk van de maatregelen die door de landelijke en gemeentelijke overheden getroffen worden, bestaat het evenement dit jaar uit een kleine twintig feeëriek uitgelichte historische schepen. Vanaf de uiteinden van de Hoge en Lage der A zal een fantastisch maritiem panorama te zien zijn. De schepen zijn in verband met corona niet of nauwelijks te betreden, maar ze liggen er! Het voortbestaan van de Nederlandse chartervloot staat op het spel, door een grotendeels verloren seizoen dreigt een groot aantal schepen naar de sloop te gaan. Om toch iedereen de schitterende schepen in de A te kunnen laten bewonderen, leggen ze van 18 t/m 20 december aan in A.  


Aangepast programma
Andere jaren bruisten de kades van de mensen. In deze tijd is het juist niet wenselijk om een massapubliek naar de kades en schepen te trekken, daarom wordt er naar alternatieven gezocht. Mogelijke varianten zijn een luisterroute langs de kleine veertig monumenten aan het Hoge en Lage der A en de maritieme geschiedenis. Ook is er een live talkshow met verschillende gasten aan de Kleine der A. De programmas zijn ook live en online te volgen. Bovendien wordt net als voorgaande jaren samengewerkt met de regio, de mogelijkheden van een parallel programma in Zoutkamp en Sappemeer met een reporter op locatie worden onderzocht.

Zoutkamp en Sappemeer
Het Visserijmuseum in Zoutkamp en Historische Scheepswerf Wolthuis zijn de medeorganisatoren van WinterWelVaart in de provincie. In overleg met deze instellingen en de veiligheidsregios worden hier ook aangepaste programma’s ontwikkeld. Veiligheid en plezier staan hier, evenals in de stad, voorop!