Scheepvaartmuseum

museum2

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen: het Canterhuis en het Gotisch huis. Het museum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de bewoningsgeschiedenis van de middeleeuwse panden. Bezoek ook de wisselende kunst- en geschiedenistentoonstellingen en de spectaculaire virtuele film “Groningen in 1470”. Hoe was vroeger het leven aan boord? Hoe werden schepen gebouwd? Hoe zag Groningen er in de Middeleeuwen uit? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in het museum. Om te weten hoe Groningen er in de Middeleeuwen uitzag, kun je de bijzondere virtuele reconstructie van middeleeuws Groningen bekijken, “Groningen in 1470”.

Tijdens WinterWelVaart zijn er naast de tentoonstellingen veel optredens en workshops. Special voor kinderen van alle leeftijden zijn er verschillende bijzondere activiteiten te doen zoals speurtochten, leuke workshops en games. Voor zowel volwassenen als kinderen is het museum dus een prachtige belevenis!

Verdieping- en kinderprogramma

Op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt het pas echt knus. Hier geniet je van warme chocolademelk, glühwein, een smeeddemonstratie of ga je aan de slag met een oude drukpers. Wordt het je toch te fris? Duik dan het warme museum in. Op WinterWelVaart is dit dé plek voor zeeverhalen, ontdekkingen en (kinder)workshops!

  • Ga op expeditie en ontdek (te) gekke schatten, stap aan boord bij een schipperszoon of kom alles te weten over de bijzondere geschiedenis van walvisvaarders.
  • Doe mee aan toffe workshops: kruip in de huid van jouw zeeheld, schrijf je eigen zeegedicht of bouw op de zolder van het museum een mysterieuze onderwaterwereld…
  • Beleef theater! Op de zondag van WinterWelVaart ontvangen we in het museum Strandjutter Ed, een kindervoorstelling voor iedereen die wil leren strandjutten!
  • Bij de balie van het scheepvaartmuseum kun je een gratis speurtocht ophalen (vanaf 7 jaar). Voor de allerkleinsten is er een plaatjestocht waarmee je het museum kunt ontdekken!

www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Vrijdag 10.00-22.00 uur
Zaterdag 10.00-22.00 uur
Zondag 12.00-18.00 uur