Praktische info 2020

Winterwelvaart 2020

WinterWelVaart 2020 gaat in aangepaste vorm door
Alternatief programma voor hét winterevenementis in de maak
Traditiegetrouw vindt in december hét winterevenement van Groningen plaats. Sfeervol verlichte, historische klippers, aken, schoeners en tjalken meren dan aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen voor een weekend bomvol muziek, kerstkramen, theater, kunst en gezelligheid. Vanwege de onzekere situatie rond corona heeft de organisatie van WinterWelVaart besloten het evenement dit jaar in een sterk aangepaste vorm door te laten gaan. Afhankelijk van de maatregelen die door de landelijke en gemeentelijke overheden getroffen worden, bestaat het evenement dit jaar uit een kleine twintig feeëriek uitgelichte historische schepen. Vanaf de uiteinden van de Hoge en Lage der A zal een fantastisch maritiem panorama te zien zijn. De schepen zijn in verband met corona niet of nauwelijks te betreden, maar ze liggen er! Het voortbestaan van de Nederlandse chartervloot staat op het spel, door een grotendeels verloren seizoen dreigt een groot aantal schepen naar de sloop te gaan. Om toch iedereen de schitterende schepen in de A te kunnen laten bewonderen, leggen ze van 18 t/m 20 december aan in A.  


Aangepast programma
Andere jaren bruisten de kades van de mensen. In deze tijd is het juist niet wenselijk om een massapubliek naar de kades en schepen te trekken, daarom wordt er naar alternatieven gezocht. Mogelijke varianten zijn een luisterroute langs de kleine veertig monumenten aan het Hoge en Lage der A en de maritieme geschiedenis. Ook is er een live talkshow met verschillende gasten aan de Kleine der A. De programmas zijn ook live en online te volgen. Bovendien wordt net als voorgaande jaren samengewerkt met de regio, de mogelijkheden van een parallel programma in Zoutkamp en Sappemeer met een reporter op locatie worden onderzocht.

Zoutkamp en Sappemeer
Het Visserijmuseum in Zoutkamp en Historische Scheepswerf Wolthuis zijn de medeorganisatoren van WinterWelVaart in de provincie. In overleg met deze instellingen en de veiligheidsregios worden hier ook aangepaste programma’s ontwikkeld. Veiligheid en plezier staan hier, evenals in de stad, voorop!

Pers
Download hier het persbericht van WinterWelVaart 2019in Zoutkamp – en hier voor die van Sappemeer 2019. Voor vragen, interviews en achtergronden neem contact op met: Harrie de Vries  | harrie@winterwelvaart.nl | 06-25186848

Sponsoren en Vrijwilligers
WinterWelVaart is op zoek naar sponsoren en vrijwilligers. Neem contact op via harrie@winterwelvaart.nl voor ons unieke sponsoraanbod. Aanmelden als vrijwilliger kan via vrijwilligers@winterwelvaart.nl.

Locatie WinterWelVaart in Groningen
WinterWelVaart heeft in Groningen de Hoge-, Lage- en Kleine der A als evenemententerrein. Ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat zijn verschillende winterse activiteiten!

Bereikbaarheid
WinterWelVaart Groningen is uitstekend te bereiken per fiets, wandelend en met het OV. Vanaf het centraal station loop je via de Folkingestraat, Vismarkt en Brugstraat zo naar het A-kwartier. Je auto kun je ook dichtbij het terrein kwijt, bijvoorbeeld in parkeergarage Ossenmarkt of Westerhaven.

Mindervaliden zijn van harte welkom en kunnen volop genieten van de wintermarkt aan de kades van de Hoge-/Lage der A en de Kleine der A. De schepen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn helaas niet goed toegankelijk voor mindervaliden.

Volg WinterWelVaart
www.WinterWelVaart.nl
Facebook: WinterWelVaart
Twitter: @WinterWelVaart
Instagram: @WinterWelVaart

Let op!!!
Zoals het nu lijkt kunnen grote publiekstrekkers niet door gaan ivm veiligheid/gezondheid. Dus de markt zal waarschijnlijk niet door gaan
Uiterlijk 1 september volgt een definitief besluit over wat wel en wat niet mogelijk is