Sterrenbeeld Kunstroute: Gert Sennema

Gert Sennema (1962) toont in kunsthandel Peter ter Braak vrijstaande beelden en wandobjecten.
Hij zal tijdens WinterWelVaart werken aan een beeld uit een esdoornstam. Op ambachtelijke wijze komt een manshoge mensfiguur tot stand. Deze jongeling vormt een onderdeel van de beeldencyclus “Ode aan de dingen”.

De onderstam van bomen die gerooid worden in de streek, waar hij woont en werkt, worden vaak bij zijn atelier neergelegd. De stam wordt door het hart gespleten om de spanning uit het hout te halen. De schors wordt verwijdert. Nu is het leven uit de materie. De stam kan ten prooi vallen aan schimmels en zwammen, maar de beeldhouwer kiest voor een andersoortige metamorfose. Het beschikbare volume, waarbij de opbouw in jaren zichtbaar is, transformeert in mens, dier of ding. De ontstane vorm verwijst altijd naar de oorsprong van het materiaal en naar de geschiedenis van de maker. Resultaat is een verhaal waarin natuur en het dagelijkse bestaan een contemplatief beeld oplevert. De beelden tonen zich schatplichtig aan de materie, de natuur.

www.peterterbraak.nl

Locatie
Noorderhaven ZZ 50

Bert Hadders & Joost Dijkema
Tradities zijn er om in ere te houden, voor de zesde keer in successie verzorgd Bert Hadders een optreden tijdens het WinterWelVaart weekend bij kunsthandel Peter ter Braak.

Samen met zijn nieuwe partner in crime Joost Dijkema zingt Hadders over de streek waar hij is opgegroeid, de Drents-Groningse Veenkoloniën alsof het een dependance van het Wilde Westen van Amerika betreft. Hadders breit de boel aan elkaar met sterke verhalen waarvan een aantal met een flinke korrel zout genomen mogen worden

Zaterdag 22 december 2018 om 16.00 uur.
Lokatie: Kunsthandel Peter ter Braak
Noorderhaven 50