Opening: Het Kanaal pakt een paal

HET KANAAL PAKT EEN PAAL (OF EEN BOOM, ZOALS DE SCHIPPER ZEGT)

LOCATIE: KADE BIJ DE VISSERSBRUG

VRIJDAG 17:00 – 17:30

 

Het Kanaal duikt diep in het donkere water van de grachten van Groningen en vist verhalen uit de geschiedenis van de scheepvaart op. Samen met de bemanning van de Willem Jacob luidt Het Kanaal WinterWelvaart in door het binnen ‘bomen’ van dit schip op de traditionele wijze. In deze speciaal voor WinterWelvaart gemaakte openingsvoorstelling gaan de Kanaalscheppers in op de ontwikkelingen van de scheepvaart die dit 130 jaar oude schip heeft meegemaakt.

Vanaf de kade bij de Visserbrug aan het Hoge der Aa kunt u deze heugelijke gebeurtenis meemaken en zien of Het Kanaal voet aan wal krijgt!


De markante Groninger firma Het Kanaal is een bonte, oranje bende van hardwerkende scheppers. Omdat niets hen van de straat heeft gehouden, zijn ze daar gebleven. In dit onherbergzame landschap van beton, asfalt en staal, zijn deze arbeiders een baken van hoop op deze haast-vergane aardkloot. Verlicht door de mystieke en overweldigende kracht van Moeder Natuur, banen zij een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw met hun eigenzinnige versie van beeldende muziektheater.

www.het-kanaal.nl

LOCATIE: KADE VISSERSBRUG
VRIJDAG 17.00 – 17.30 uur