Sterke (Zee)Verhalen Café – Live talkshow met Anne-Jan Toonstra

Fotograaf: Ewoud Rooks

Geïnspireerd door de nieuwe expositie De Dood en de Zee -vol rampen, reddingen, mythes, rituelen en bijgeloof- ontvangt presentator Anne Jan Toonstra in een live talkshow opmerkelijke gasten, die ieder op een eigen manier een relatie hebben met de zee. Luister naar ongelooflijke -en soms komische- verhalen, afgewisseld door korte acts terwijl je heerlijke speciaal biertjes proeft van Brouwerij Martinus!

VRIJDAG:

  • Conservator Mimi Vermeer over de opmerkelijke vondsten voor de tentoonstelling ‘Dood & de Zee’.
  • Sanne Meijer en Pauline Los praten ons bij over legendarische zeewezens, zeewiefkes en ‘de Overvaart der Zielen’.
  • Jan van Ommen én Jelle Buning, voor hen was de dood op het water heel dichtbij. Ze vertellen over deze levensveranderende ervaring. Van Ommen overleefde een schipbreuk en schreef zijn roman ‘Zeetijd’; Buning maakte de theatervoorstelling ‘De Ideale Drenkeling’.
  • Jans Blok vertelt over zijn werk bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM).

Muziek door Smartlappenkoor Zoutkamp, singer-songwriter Eva Waterbolk en Yasmijn Kramer. Daarnaast bijdragen/presentaties van dichter Richard Nobbe en een column van Jeroen Anneveldt!

ZATERDAG:

  • Conservator Michèlle Corbier-Kind over de opmerkelijke vondsten voor de tentoonstelling ‘Dood & de Zee’.
  • Bram Esser sprak voor zijn boek Kustverhalen met zandlopers en dwaalgasten in de duinen, met vissers en robbenjagers in dijkkroegjes en in de havens met wrakkenduikers en havenbaronnen- en deelt speciaal voor deze gelegenheid zijn opmerkelijkste verhalen.
  • Jan van Ommen vertelt over een levensveranderende ervaring. Hij overleefde een schipbreuk en schreef zijn roman ‘Zeetijd’.
  • Sietse van der Wal vertelt over zijn werk bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM).

Muziek door Shantykoor HunzeVaart, singer-songwriter Eva Waterbolk en Yasmijn Kramer. Daarnaast bijdragen/presentaties van dichter Kasper Peters en een column van Jeroen Anneveldt!

NOORDELIJK SCHEEPVAARTMUSEUM
VRIJDAG & ZATERDAG: 21.00 – 23.00