Sterrenbeeld Kunstroute: Marjanne Sorgdrager

Marjanne Sorgdrager, edelsmid, leerde op latere leeftijd het traditionele ambacht van goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven. Ze vestigde zich in 2008 in Feerwerd. Vaak is het edelmetaal zilver haar uitgangspunt. De tint van zilver past bij haar werkwijze, de textuur is grenzeloos beïnvloedbaar en prachtig bij andere elementen. Maar ook goud wordt gebruikt, vaak in combinatie met zilver. Voor haar handwerk gebruikt ze de oude ambachtelijke technieken, gereedschappen en instrumenten. Als vormen bij toeval ontstaan, speelt ze daarmee. Haar sieraden krijgen vaak organische vormen, grillig en spontaan als de natuur. Ook ontwerpt ze sieraden in combinaties van goud of zilver met stenen, glas, kunststoffen.

Ze werkt veel in opdracht. Vaak worden bestaande delen van ingebrachte sieraden weer gebruikt bij nieuw te vormen sieraden, een spannende combinatie van oud en nieuw. Alles in nauw overleg met de opdrachtgever.

In 2018 heeft zij de eervolle opdracht gekregen om de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van de gemeente Het Hogeland te ontwerpen.

www.zilver-is-spreken.nl

Reitdiepskade 1001