Trio Het Blauwe Uur

Het Blauwe Uur brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire omvat chansons, musette, rebetika, balkan en gipsy stukken die we gemakshalve typeren als ‘Europeana’.

Tim Meeuws: zang en tekst
Conny Essbach: accordeon, klarinet en zang
Ron Glasbeek: snaren en zang

Tim Meeuws: Was zanger/acteur bij rocktheatergroep Werk in Uitvoering. Ging begin jaren negentig over op Grieks repertoire als zanger van Trio Ano Kato en zijn eigen band Nomades. Nederlandstalige bewerkingen van dat materiaal verschenen op zijn cd ‘Als een vreemde’

Conny Essbach: studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, speelt o.a. bij de groep ‘Tébalfolk’, ‘Balfolkcafé Groningen’ en bij de theaterproductie ‘Hoes en Heerd’ van stichting Peerd.

Ron Glasbeek: speelde in de jaren 70 Folk met Harry Jekkers en in folkrockband Rave-On met Harry Niehof. Van 2001 tot 2010 speelde hij contrabas in Los Bomberos (CD’s: Cubablues en Brand!) en in de orkestbak van verschillende theaterproducties.

Info en boeking: Tim Meeuws, info@parafrase.nl, 06 22437117, www.ronglasbeek.com/muziek voor speellijst, nieuws en info.

SCHIP: MARS
ZATERDAG: 21.00