Urban House: Spoken Word

Op de sfeervolle zolder van het Scheepvaartmuseum presenteert Urban House verschillende Spoken Word artiesten. Bij de nieuwe expositie, ‘Dood & de Zee’, dragen ze live voor aan het publiek: een selectie van bestaande teksten inspelend op de tentoonstelling, en teksten die speciaal voor deze gelegenheid geschreven zijn.

Op zaterdag zijn dit Barbara van Brug, Juku en Joost Lancée.
Op zondag Cindy Visser en Sacha Landkroon. Joost Lancée komt in de plaats van Mauricio.

ZOLDER NOORDELIJK SCHEEPVAARTMUSEUM
ZATERDAG & ZONDAG: 16.00-18.00
PERFORMANCE START: 16:00, 16:20, 16:40, 17:00, 17:20, 17:40

Barbara van Brug
Is in het schrijversvak gerold via haar werk als marketeer, waar ze ontdekte hoe leuk het is om authentieke verhalen te vertellen. Altijd al aan het stuntelen met versjes en woorden, maar haar docenten aan de Schrijversvakschool in Groningen hebben haar geïntroduceerd in de wereld van poëzie en Spoken Word. Heeft deelgenomen aan ‘Dichters en de Prinsentuin’, ‘Poëzie Met’ en ‘Poëziebus halte Groningen’.

Juku
De Curaçaose Juku ontwerpt overdag gebouwen, en brouwt in de avonduren jouw cocktail. Met zijn 30 jaar aan levenservaring weet hij de lessen van het leven en de observaties van achter de bar om te toveren tot woordkunst. Niets wordt overgeslagen; liefde, motivatie, struggles en alles daaromheen. Zijn teksten zijn poëtisch, ritmisch en geschreven in voornamelijk de Engelse taal, maar ook in het Papiaments, Nederlands en af en toe Spaans.

Joost Lancée
Een 35-jarige woordfrustelaar, Spoken Wordartiest en cross-performer. Hij maakt muziek en dans in verschillende samenstellingen en groepen. Hij schrijft, hij dicht én speelt klarinet. Uit zijn pen vloeien rauwe teksten met onaanraakbare beeldspraak waar je over moet nadenken.

Cindy Visser
Rauw, krachtig en puur. Dat is Cindy. Haar stem is haar instrument. Verhalen vertellen geeft haar kracht. Delen wat ze meemaakt. Gehoord en begrepen worden. Mensen die herkenning vinden haar mijn verhalen vindt ze het allermooiste compliment.

Sacha Landkroon
Sacha Landkroon is een dichter/spoken word avonturier die altijd beweegt op de grens tussen zin en waanzin. In zijn werk probeert hij onrecht aan te kaarten maar ook een deel van zijn ziel en zaligheid bloot te geven, zonder dat het al te persoonlijk wordt. Van bewondering naar verwondering naar het vangen van het wonder in taal.

Mauricio
Hij trad de afgelopen jaren op door heel Nederland waaronder ‘Mensen zeggen dingen’ en ‘Paginagroots’. Speelde mee in de opening van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden in het muziektheaterstuk; ‘De Frijtinker’, waarin zijn verbale kunsten alsook zijn fysieke voorkomen werden benut. Mauricio zijn specialisme ligt in de performance, waarbij lichaamstaal en spraakvaardigheden onder een vergrootglas liggen.