Van vrijdag 15 t/m zondag 17 december vindt de 16e editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Zo’n twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad tijdens hét winterevenement van Groningen. Hier verwijst alles naar de ‘A’. Denk maar aan de Abrug, de Akerk, de Hoge, Lage en Kleine der A.. en Museum aan de A!
De A (of Aa of Ae) staat voor stromend water. Groningen telt talloze A's: van de Drentsche Aa die overgaat in de A in Stad tot de Ruiten Aa in Westerwolde en de Pekelder A bij Winschoten en Pekela. Van de Slochter Ae en de Fiemel Ae tot de Scharmer Ae. Veel daarvan stromen nog altijd door het land, al dan niet gekanaliseerd of verlegd. Al die waterwegen zorgden letterlijk en figuurlijk voor beweging. Ook voor de stad Groningen was de A een cruciale route voor handel en nijverheid, een verbinding richting zee en met de Ommelanden. 
In de programmering zie je dit terug: water, verbinding, beweging en leven. Gronings leven!


Niet alleen aan boord van de historische schepen kun je genieten van muziek, theater, performances en kunst. Ook in Museum aan de A, Podium Pomphuis (Kleine der A) én in de Akerk is een uitgebreid programma.