Programma bijwerken...

PROGRAMMA

Het programma van WinterWelVaart staat online! Selecteer de gele vakjes boven het programma om het programma te filteren. Bijvoorbeeld 'MUZIEK' op 'ZONDAG'.

Lees meer

Wintermarkt

Kom naar onze unieke Wintermarkt voor je laatste kerstinkopen! Ook dit jaar hebben we weer gezorgd voor een gezellige en bijzondere samenstelling van winterse producten, eten en drinken, kunst en antiek en andere niet-te-missen snuisterijen. Vrijdag: 12.00 uur - 22.00 uur Zaterdag: 12.00 uur - 22.00 uur Zondag: 12.00 uur - 18.00 uur

Lees meer

Rondvaarten

Maak een rondvaart langs WinterWelVaart met de Emma of het Groningsveer. Een unieke ervaring! De schepen vertrekken vanaf de Kleine der A.

Lees meer

Sterrenbeeld Kunstroute

De Sterrenbeeld Kunstroute leidt u langs verschillende locaties aan onder andere de Hoge en Lage der A, de Pottebakkersrijge, de Noorderhaven en de Reitdiepskade.

Lees meer

R.T. Woods

Zijn muziek heeft invloeden van Vance Joy, The Band en José González. Kabbelende nummers op het kalme water!

Lees meer

Wandering Fire

4 mannen, 4 stemmen, 3 gitaren. Eigen nummers, meerstemmig gezongen teksten over liefde, het leven en dingen die voorbijgaan.

Lees meer

CIEL

Live vertaalt CIEL zich naar een eclectische mix van experimentele beats, energieke live drums, warme analoge synth pads en shoegaze gitaarlijnen.

Lees meer

VENcE

Met haar unieke bezetting en originele, veelzijdige muziek waaiert VENcE uit over een breed spectrum van de hedendaagse popmuziek

Lees meer

The Mudd

The Mudd is een jonge band uit Groningen die hun liefde voor alternatieve en indie rock combineert met experimentele geluiden en catchy songwriting.

Lees meer

Dia del Mercado

Dia del Mercado maakt sfeervolle popmuziek met een sterke Americana feel en een melodieus jaren 60 randje.

Lees meer

The Freelancers

Ierland, Schotland en Nederland slaan de handen ineen bij de Freelancers. Deze heren ademen de Ierse pub en hun shows zijn een combinatie van ademloos genieten en het dak eraf dansen.

Lees meer

Blue Eskimo

Blue Eskimo is een Americana/folk duo uit Groningen bestaande uit Melle Leijten en Suze Commandeur.

Lees meer

Peter Piek

Peter Piek is een kunstenaar extraordinaire. Hij speelt alles, schildert alles, schrijft alles en maakt zelfs zijn eigen kleren. Deze autonome houding hoor je ook in zijn muziek.

Lees meer

Bitacora Folk Rock Fusion

Deze Spanjaarden komen net terug van een tourtje Bali, en dus kunnen ze Groningen ook wel aan doen. Zo reizen ze de wereld rond.

Lees meer

Moon Moon Moon

Sprookjesachtige lo-fi slackerfolk. Mark Lohmann verstopt kleine intieme liedjes. Soms onder een laag gruis, soms onder veel instrumenten, soms in zijn dagboek.

Lees meer

Surfer Swans

Hoe fijn zou het zijn als je je kon laten meevoeren op de golven en dat je vervolgens, wanneer je eenmaal bent aangespoeld op het strand, gewoon zou kunnen opstijgen om terug te vliegen naar zee zodat het hele gebeuren weer van voor af aan kan beginnen?

Lees meer

De Nachtwinkel

Klanten van de Nachtwinkel hebben allemaal een verhaal. Of ze nu te laat zijn voor de supermarkt omdat ze terug komen van hun werk, ouderavond, Tinderdate of het gevecht zijn aangegaan met een depressie..

Lees meer

Sole Fiësta

Sole Fiësta is Jouke van der Krieke (KIN, The Swains) met een akoestische gitaar, mondharmonica, percussie en een paar pedalen.

Lees meer

Joost Dijkema & Friends

Joost Dijkema is geen onbekende meer in de Groningse muziekscene, en zeker niet voor het Winterwelvaartpubliek.

Lees meer

Jeugd Orkest Groningen (JOG) met songwriters

Dit jaar gaat het JOG een unieke samenwerking aan met 4 songwriters uit Groningen. Speciaal voor WinterWelVaart worden er nummers gearrangeerd.

Lees meer

Partiboi

Guilty pleasures, Europop met een boodschap feest, seks en algemene goede tijden, verpakt in catchy jasje. Geen poëzie, maar sterke seksuele content.

Lees meer

AFGELAST EN VERVANGEN: A Liquid Landscape

LET OP: AFGELAST EN VERVANGEN DOOR HOWLING & THE MOON Howling & the Moon is een aantal jaren geleden begonnen met vrienden, die graag samenspeelden bij nachtelijk kampvuren en zomerfeesten in en rondom Nij Beets. De zelf gecomponeerde akoestische liedjes worden met banjo, contrabas en gitaar meerstemmig ten gehore gebracht.

Lees meer

Pagan Drive

Beïnvloed door enkel de beste bands weet Pagan Drive een eigen zwaai te geven aan de genres. Denk 70’s, denk punk, denk Grunge, denk hardrock.

Lees meer

KoperDraad

KoperDraad, een combinatie van kleinkunst en folk met viool, gitaar en zang. Muziek voor de mensen. Verhalen die je meenemen naar een land waar zowel je fantasie als de werkelijkheid bestaan.

Lees meer

Bert Hadders in Kunsthandel Peter ter Braak

Bert Hadders zingt over de streek waar hij is opgegroeid, de Drents-Groningse Veenkoloniën alsof het een dependence van het Wilde Westen van Amerika betreft.

Lees meer

De Verhalen van Groningen: de ontdekking van de gasbel

De Verhalen van Groningen is ook dit jaar weer aanwezig op WinterWelVaart met een leuk en interessant programma rondom de ontdekking van de gasbel.

Lees meer

Alfonso y señor León

Geïnspireerd door de natuur maakt Alfonso y señor León instrumentale, fantasievolle muziek.

Lees meer

Friederich Heinrich Kern

Intrigerende mix van een drukke en kapotte stad en sereen pianospel.

Lees meer

Willie Darktrousers

Het onweerde en de regenboog stond aan de hemel toen Willie Darktrousers geboren werd.

Lees meer

Florian Wolff

Florian Wolff wil de wereld twee dingen nalaten: een enorme catalogus vol mooie liedjes en... niets.

Lees meer

FRAGMENT

Verwacht langgerekte en overweldigende muzikale trips gedreven door (modulaire) synthesizers en veel ander mooi speelgoed.

Lees meer

The Monroes

The Monroes bestaan inmiddels al 15 jaar. De spil van de band bestaat nog steeds uit zangeres/gitariste Josje Kobes en zanger/gitarist Arnold Nieborg die beiden de nummers schrijven. Zet je schrap, want deze band zal vast en zeker de boot doen wiegen!

Lees meer

Roni & the Last Minutes

Met ingetogen bluesrock geven Roni & the Last minutes je een intiem kijkje in het dagboek van het leven.

Lees meer

Hans Hannemann

Met sterke teksten en een rauwe stem brengt Hans zijn eigen versie van de Amerikaanse Outlaw-Crooners van weleer.

Lees meer

WRANG!

WRANG! Speelt nummers onstaan uit improvisaties en kennen invloeden uit fusion, jazz, new wave en punk.

Lees meer

Abalone

Verwacht gierende gitaren, strakke beats en oprechte teksten. Een combi die bijzonder lekker binnenkomt!

Lees meer

Lambia Bèdioui & the Desert Fish

Deze Tunesisch-Griekse zangeres maakt een mediterane melange van oude volksverhalen.

Lees meer

Ulteam Improvisatietheater

In al het virtuele datinggeweld van tegenwoordig biedt Save the Date een unieke gelegenheid om safe te daten.

Lees meer

Theo de Groot en Arnold Veeman: OP DRIFT

Voor Winterwelvaart wordt een Specioale Editie gemaakt rondom die Groningers die in de geschiedenis hun heil zochten in de Verenigde Staten. Wat dreef hen? De muziek is van Arnold Veeman. De voorstelling is Nederlandstalig, de spreekliederen in het Gronings.

Lees meer

Rockumentary

Rockumentary brengt Groninger muziekgeschiedenis in beeld. Met het project Rockementary Grunnen heeft het filmcollectief Groningen zo’n tien korte rockdocumentaires gemaakt.

Lees meer

Poëziepaleis en SLAG

Kinderdichters en dichters-voor-kinderen brengen samen een middag vol poëzie te water. Met het publiek (alle leeftijden welkom!) schrijven ze samen gedichten op het thema ‘theater’.

Lees meer

Meindert Talma

Hoofdthema’s in de tragikomische cyclus 'Nederlands Onbekendste Popster' zijn Meinderts brandende ambitie om vooruit te komen als muzikant, zijn (soms problematische) liefdesleven, familiebesognes en zijn avonturen met de leden van de Stichting Hobbyrock.

Lees meer

Guido van Hout

Betoverende voorstelling met druppels van glas.

Lees meer

Grafisch Centrum

Op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur worden er demonstraties gegeven in verschillende grafische technieken. Wie dat wil, kan ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Lees meer

Forma Aktua

Dit jaar organiseerde Galerie Forma Aktua voor de tweede keer een waddentocht voor kunstschilders op schoener De Mars. Hoe een beetje zeewind de creativiteit aanwakkerde, valt te zien op diverse locaties tijdens WinterWelVaart 2017.

Lees meer

Flageolettes

De Flageolettes spelen muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug.

Lees meer

Erik van Dort en Fré Schreiber

Verhalenverteller Erik van Dort vertelt de mooiste verhalen van de hele wereld. Voor kinderen en volwassenen. Ronja de Roversdochter, Chinese sprookjes, de Meester van de Zwarte Molen en veel streekverhalen.

Lees meer

Beno Hofman

‘De 19e-eeuwse Groninger kunstschilder Albert ‘Beno’ van Prooijen verhaalt aan boord van de Jozephina (Reitdiepskade 1001) over de hem zo vertrouwde omgeving.

Lees meer

The Darles Chicken Singers

The Darles Chicken Singers zingen en spelen doorlopend tussen en interactief met het publiek. Het lijkt wel of The Darles Chicken Singers zo uit 'A Christmas Carol' zijn gestapt.

Lees meer

WinterWelVaart speurtocht in het museum

Tijdens Winter Welvaart kunnen kinderen tot 10 jaar gratis een speciale speurtocht doen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Lees meer

Workshop Help vogels de winter door!

De kinderen tekenen en schilderen op bekers waarin vet en zaden zijn gegoten. Deze vetbekers hang je buiten in de boom versierd met een mooi lint.

Lees meer

Workshop Warme nestjes voor in de boom

In deze workshop maken kinderen met pitriet, wol en textiel warme nestjes en andere versieringen voor hun eigen kerstboom.

Lees meer

De Kleine Walvis in de Winter

Met behulp van schaduwspel, stop motion animatie en live opnames verbeeldt Ida het verhaal over De Kleine Walvis, naar het gelijknamige boek van Benji Davies.

Lees meer

SCHIP AHOiiii!

Kom jij ook aan boord van museumschip ''De Emma'' luisteren naar het verhaal van Aadje Piraatje en zijn stoere zeerovers vader?

Lees meer

De Sneeuwman

Een vrolijke kindervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Met na de tijd verkleden en spelen in het decor.

Lees meer

Geurenmemorie

Wat gebeurt er toch allemaal in je hoofd? In het spel ‘Geurenmemorie’ koppelen we deze vraag aan reuk, geur, herinneringen en gevoel.

Lees meer

Theater Pannenkoek

Een bruisende griezelverjaardagsvoorstelling over het overwinnen van angsten met een vleermuis, twee zusjes, een kabelbaan, taart, Oom Harries jas, Sjimmie het ratje en een zoektocht..

Lees meer

Sneeuwwitje

Een vrolijke kindervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Met na de tijd verkleden en spelen in het decor.

Lees meer

Yarr

Bij de game ‘Yarr’ kruip je in de huid van een piratenkapitein. Met je scheepsmaatjes aan de kanonnen schuim je de zeeën af naar vijandige schepen.

Lees meer

Spinbarg

Duik onder in een eeuwenoude wereld vol magie. Reis door Groningen en overal zie je sporen van het verleden: dijken, wierden, middeleeuwse kerken, kronkelende waterlopen.

Lees meer

De Boekenboot

Als speciale WinterWelVaart-actie mogen bezoekers van de Boekenboot De Jade gelegen aan de Lage der A, GRATIS boeken uitzoeken.

Lees meer

Orbit Fest

Fantasie en werkelijkheid komen samen tijdens het futuristische winterlichtfestival OrbitFest.

Lees meer

Coro con Capri

Vrouwenkoor Coro con Capri uit Groningen zingt liederen uit alle landen langs de route van Terschelling naar Riga. Een afwisselend programma van volksmuziek, lichte en klassieke muziek, uit allerlei perioden.

Lees meer

Christmas Carol Singers

Op zaterdag 16 december organiseert dirigente Ella van Osnabrugge de eendaagse workshop “Christmas Carol Singers”. Deze workshop is bedoeld voor enigszins ervaren koorzangers, die thuis hun partijen kunnen instuderen. Er wordt vierstemmig en a capella gezongen.

Lees meer

Koren

Geen goede wintermarktsfeer zonder een koor. Tijdens WinterWelVaart krijgen verscheidene koren uit Groningen en omgeving de kans om zich te laten horen op en rondom de wintermarkt.

Lees meer