WinterWelVaart 2017 is gestart!

Zet je schrap voor de elfde editie van WinterWelVaart in Groningen.

Ruim twintig historische schepen leggen weer aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk. Bekijk hier het gehele programma.

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen al te zien geweest op meerdere locaties in de provincie. Afgelopen weekend lagen ze in Zoutkamp Appingedam en Winschoten. Woensdag lagen ze in Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer.

Foto’s (c) Knelis

Muziek en theater op twintig schepen

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen! Alvast enkele highlights uit het programma: Meindert Talma, Moon Moon Moon, Lamia Bedioui & the Desert Fish, Friedrich Heinrich Kern. Check regelmatig onze site en Facebook zodat je op de hoogte blijft van het programma.

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Een kerstmarkt met een knipoog! Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen!

Kunstroute

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen.

Kinderprogramma

Er is een prachtig kinderprogramma samengesteld tijdens WinterWelVaart. Aan boord van een schip, op de kade en in het Scheepvaartmuseum. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals speurtochten, leuke workshops en games.

Van Lauwerszee tot Dollard tou!

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien geweest op meerdere locaties in de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’ -het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen- plaats in Appingedam. Dat smaakte naar meer! Dit jaar lagen we in in Zoutkamp, Appingedam, Winschoten, Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer. Door de verbintenis van verschillende locaties in de provincie, wordt het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter verteld. Van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’! De schepen komen samen in de stad Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Vrijwilligers gezocht

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december zoeken we vrijwilligers voor de functies: publieksbegeleiding, artiestenbegeleiding, begeleiding kinderprogramma, evenementenbegeleiding (verkeersregelaar) en voor in het informatiepunt. In de horeca hebben we nog maar enkele diensten te verdelen. De werktijden liggen op vrijdag en zaterdag tussen 11.30 en 01.00 uur, op zondag tussen 11.30 en 18.30 uur. Werk mee aan dit geweldige winterevent en meld je aan via deze link.

Praktische informatie

WinterWelVaart stad Groningen: 15 t/m 17 december
Vrijdag 15 december 12.00-00.00 uur (wintermarkt tot 22.00 uur)
Zaterdag 16 december 12.00-00.00 uur (wintermarkt tot 22.00 uur)
Zondag 17 december 12.00-18.00 uur (wintermarkt tot 18.00 uur)

Volg WinterWelVaart via
www.WinterWelVaart.nl
Facebook.com/WinterWelVaart
Twitter: @WinterWelVaart